Assalammualaikum, salam ukhuwah. Thanks for viewing my blog :)

Thursday, 29 December 2011

Things that man should never do

  • Joke about breaking up
  • Talk to your partner about your ex
  • Lie
  • Make promises you cant keep
  • Flirt with other girls
  • Make fun about woman's face, hair, body or clothes
  • Show too much care about fashion
  • Expect praise for doing what you're supposed to do
  • Show your fear of a dog
  • Cry while watching movie
  • Break your words
  • Wear too-short or too-tight shorts
  • Pierce any part of your body
  • Criticize another man's wife in front of him
  • Cheat on your partners
  • Tell a woman that she's overreacting
  • Talk to a woman when you're mad 
  • Treat a woman badly and with disrespect 
  • Blame your faults on a woman

:)

Assalamualaikum ...

Kehadapan my future husband,

So, wahai my future husband,
I don't know who are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang handsome. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan kadangkadang comel.
I berharap bila I check Facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang pakai seluar pendek nampak kepala lutut dan tubuh you yang tegap tu kat facebook. Sebab, setahu I, kalau lelaki yang handsome, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang handsome. Malu lah I. I comel tak ada pun letak gambar kat Facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

I berharap you tidak akan merokok. Walaupun untuk melepaskan 'tension' you yang berlonggok-longgok dalam kotak fikiran you tu. Ingat tau, jangan sesekali pun you sentuh rokok apatah lagi menghisap rokok. Tak kira jenama apa pun. Ingat tau.

Lagi pun, you tahu, tak ada perempuan di dunia ni yang nak kahwin dengan lelaki yang merokok dan hanya menghitung hari dan waktu sahaja untuk menemui ajal sebab bahana merokok tu. Ingat tau. Sebab nanti tak pasal-pasal ada status 'J' muda kan. Huhu.

My future husband,

I tau yang you tak tahu pasal masa depan you. You tak tahu berapa banyak duit yang you akan ada. So, dengan kata lain, you mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat I. You juga mungkin tak mampu kasi I 10 emas intan berlian. I nak you tau yang I tak kisah dengan diri you yang tak beharta . I tak pandang harta you pun. Ingat tau. :)

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak kasi atau tak I bekerja. Tapi mesti lagi bagus kalau I duduk je rumah jaga you kan. Tanpa you pinta, I akan layan you bagai raja. I akan tanggalkan stokin you, urut bahu you, sediakan minum-minum you. Peganglah kata-kata I ni sebagai janji selama-lamanya.
My future husband,
I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan girlfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Girlfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah pisau cukur. Sebab kalau dah perempuan, mesti bermulut manis. Dan lelaki pasti akan cair dengan kata-kata tu. I harap you tak macam tu.. So, don't trust them. Remember that~~
I harap , you akan pandai-pandai cari I kat mana-mana pun, jangan cari I kat kelab malam sudah. Ingat tau. :)
Wassalam, ^^,

Maybe 7 or years from now


CHARLIE

CHARLIE ST. CLOUD


HELL YEAH.. 
i was melting the whole time..
gosh, can ZAC be any HOTTER?? *yes he can :)
and awhhhh. he's so sweet in this movie because he's so close to his brotherr..
and yeah he's HOTT..

This is not emo

does true love exsist?                                                                                                               
thts what we all trying to find out.
i see people breaking uphook-ing up.
i know ppl who is heart broken,                                                                 
falling in love,confused in love 
and gave up on love.                              

there is so many stories behind all of it.
everyone has a story to tell rite?

everyone dreams of having true love.
and i meant EVERYONE.
what do we know bout love really?
we only say "i love u"
but we dont know what it means
heh,
thts what i thought..

so, this guy told me
he wants love but not a girl.
we all know thts not possible.
if it is, then, i want love too but not a guy.

i guess
we just have to accept people's diff
its either bad or good
we're not perfect  u knw.
so, what the heck rite??

idk what im writing here.
maybe because i just heard a guy told me
bout his 1st relationship.
and yes, he still loves her.
but she wants him to move on.
i guess,
i knw what tht guy was talking about..
what do i knw bout this, rite.

hahaha.
its not easy to forget someone u love
but, time will heal everything.
and we will move on rite.
we all will.

wth am i trying to say here..
sometimes,
i just want to believe a relationship can last for a long time
can i?


FLIPPED

import post :)


ohoho. idk if u guys ever watch this yet.
ITS A MUST WATCH MOVIE.
its a love story.
and a SWEET one too!!
GAHH. 
im in love,
seriously, watch it, go download it now!
NOW I TELL YOU!!

hahaa. sumpah i cant get over this movie.

its like a classic love story,
yea, kluar 2010.
but then, nmpk mcm cerita lama. 
  biala both actor comel nak mams (MAMPOS)

huhu~~





ohoo. this is when the love at 1st sight happen to tht girl.
CLASSIC and CUTE.





SUMPAH ! this is the lasy scene 
hoho jelezz !

Jgn Terburu2 ♥

Aku:"Rugilah ko tak approach dia. Awek cuns solehah tu kot. Dia pun dah bagi respon baik tu. Lampu hijau terang tang tang dah utk ko. Apesal ko tak manfaatkan peluang baik camni? Jgn tunggu lama-lama nanti dikebas orang."

Member:"Allah..Aku pun mmg ada niat nak nikahi dia. Tapi dengan keadaan aku yg tak ada apa-apa skrg, tak mampu nak bagi nafkah kat dia, aku serahkan bulat-bulat pada Allah utk Dia jaga sepenuhnya diri dan hati dia. Jika dia mmg Allah takdirkan untuk aku, cepat atau lambat dia tetap akan jadi milik aku. Jika aku terima dia skrg, atau mulakan hubungan dengan keadaan aku tak dapat jamin aku boleh nikahi dia dengan cepat, aku rasa aku dah khianati Dia dan dia. Malah, aku mungkin akan cemarkan perjalanan suci hidupnya. Maksud aku, dia mungkin sebenarnya hak orang lain yg Allah dah takdirkan lebih baik utk dia. Aku tak tahu dengan tepat siapa jodoh aku. Kau pun tak tahu. Sikit pun tak.

Biarlah dikebas orang, mungkin orang tu mmg untuk dia pun. Jika dah serah bulat-bulat padu percaya pada Allah, tenang sahajalah. Kenapa nak rasa rugi? Kenapa nak terburu-buru?"


copy paste from iluvislam :)

I'm just ordinary


Let's start with 
assalammualaikum wbt

hai hai peeps :) thanks for view my blog. Oh ya actually this is my second blog hehe, i'm just getting worst with my first blog and just make the new one. Credit to miss Fazeera Bakir for helping me with this blog, love you la babe. Okay, today is 29 Disember 2011 and just a few days we will face 2012 and i admit that 2011 left and 2012 full with wonders and i hope its just going fine. Aminn insyaallah. Macam x percaya yg jak yg just a few days form 5, ohh great ! terasa suda debaran SPM tu, Allah jak la yg tahu camana nervous nya aku sekarang. I will increase my performance for the better result insyaallah. Ok, tak lama lagi buka sekolah kan ohh seriously i miss SMKAKK already especially semua member2. Rindu rindu rindu dan sgtt rindu. Hahaha rindu dgn gelagat diorang, budak2 nakal budak2 comot semua rindu ngan korang lah. Hmm i guess cukup setakat ni dulu, to be continued cehh :P. I'm just lacks of idea :) smile smile, cukuplah Allah sebagai pelindung. Stay cool & sweet.

Sincerly, Ms.Amalina :)