Assalammualaikum, salam ukhuwah. Thanks for viewing my blog :)

Thursday, 31 May 2012

The Day Of Our Struggling Path

Assalammualaikum che kak che abang semua
Long time no see, aite?
ya ya Mai tahu lama dah tak conteng blog ni kan? ehehe

Busy la, guys. Biasa lah school life.tapi still ada juga yang tanya Mai pergi mana time org dah start cuti. 
kenapa tak start cuti lagi?ok chop chop, I was at school started from the first day of our holidays.
Mai lambat pulang, tapi bukan Mai sorang jak la yang lambat tapi semua batch Mai, I means Form 5 semuanya lambat balik. Sebabnya ialah, 


WE GOT OUR
WADAH PEMANTAPAN ILMU

benda apa tu?

haaa, sini dok dekat2 Mai nak habaq dengan korang semua.

Actually, this is one of the school planned that being recognize by our teacher at school. Special untuk kelas-kelas exam which is Form 3, Form 5 and Form 6. Kinda 'Perkampungan Ilmu' lahh.
so, kami berkampung la SMAKK tu dengan latih tubi dan notes yang bertimbun-timbun
masa kami sangat lah fixed, dan memenatkan
bayang kan saja lah masa yang diperuntukkan untuk 1 subjek ada 10 jam
and Mai ambik 11 subjek, tambah tolak darab bahagi segala
semuanya berjumlah 110 jam . wehuuuu, penat tauuu
time first2 mai dapat jadual tu memang t'kejut habis, sebabnya Mai tak tau macamana mau arrange masa
teramat lah padat, langsung tiada masa untuk kitorang riadah, ceramah or jamuan and so on lah

Dulu time cuti seminggu pernah juga Mai attend benda ni, tapi still boleh blah lagi la
sebab masa tu jadual yang kena bagi tak la berat sangat, ada riadah, jamuan and lain-lain lah
so,kami tak lah tension sangat. heee tapi, alhamdulillah even perkampunagn ilmu kali ni teramat-amatlah busy tapi kami selesai juga berkampung akhirnya. wehuuuu.
rasanya tak payah lah Mai cerita perjalanan kami di sekolah day by day kan
the point is semuanya berjalan dengan lancar alhamdulillah
tapi kan, kami pelajar putri especially form 5 kena move rumah pergi tingkat paling bawah
hailaaa, banyak betul halangan dan dugaan. tabah ja la, buat jak dengan hati yang ikhlas dan redha
kami stay dekat rumah form 1, tapi barang sikit jak kami bawa sebab tak lama pun kat situ
rumah just dalam pembaikan so, lepas da siap tu move balik pegi rumah asal.
so mai stay dengan siapa? hehe Mai stay dengan buddies Mai yang comot-comot tu.
with my sisters, 10 overall
*gugurl ngan datie tak stay ngan kami. sorang dah pergi vocation, sorang lagi stay rumah ja
tapi, ada satu hari tu kitorang kelas biologi dapat keluar dari sekolah
wehuuuu *excited*
yes yes yes :)
lepas ja kitorang habis kelas PQS naik bas terus pergi Promenade Hotel
nai bas dengan suma Biologi's student
ada apa dekat sana?

IMU Open Day


International Medical University
diorang promote universiti diorang untuk student2 yang attend SPM tahun ni.
and dentistry course pun ada diorang tawarkan, semangat habis Mai masa tu
banyak la juga soalan yang kami tanya, biasa lahh tu semangat suda mau masuk
universiti kan. Aminn insyaallah!


 with cik fazieta, pose at school bus


 the IMU's psychologies lecturer

 ignore najeh's face *hahaha

 ain and azarina

 low quality, lightning cause *blaming haha


 beautiful sister who motivate me to struggle hard for my SPM

 sharing is caring, fatin and fazieta

berbelanja sedikit #sehh, with intan

ohh tapi ada la peristiwa yang menyakitkan hati masa mau pulang sudah tu.
masa tu kitorang singgah dekat ground floor mahu singgah beli bun sikit
jumpa la dengan kakak pelayan yang cantk molek plus seksi *ehh salah seksa
 at first kitorang singgah la ni mahu beli, punya main bagus dia layan kami
pheww, macam tak mau layan jak. ambik duit pun main tarik ja *cam tak da adab
pastu intonasi lagi marah-marah. hailaaa *duniaa

kenapa?
sebab kami pakai tudung labuh? tutup aurat segala bagai?
gitu? akak rimas tengok kami or kakak rasa kami ni macam ketinggalan zaman?

hahaha -.- sometimes pathetic
annoying la juga kan kalau jumpa orang macam ni kan?
tak pa la kak, at least pakaian yang kami pakai ni pakaian takwa, tutup aurat
bertepatan dengan syariat. pakaian akak memang cantik, mesti pakaian tu mahal kan?
nanti kalau adik banyak duit adik belikan jubah k? mesti manis kalau akak pakai kan?
*nada sinis ka? no motiff k?

tak pa la kak, akak nak hina or rimas ngan kami yang budak sekolah agama silakan?
tak ambil hati pun, hidup ni kisas kak. bila-bila masa Allah boleh balas balik.
Mai fikir mai ja la yang kena layan buruk-buruk macam tu, ohh rupa2 nya kawan-kawan yang
lain pun kena juga. Tak pa la sahabat, kita sabar ja la yaa.

tapi, ada juga part yang lawak bila sorang kawan Mai ni naik bas marah-marah pasal kakak tu.

'sudah la seksi, hodoh lagi tu'


mengucap Mai dengar ayat tu tapi ketawa la juga. haha :)
 then, bila dah cool tu kitorang balik sekolah and makan tengahari.

-------------------------------------------

25th May 2012

Jumaat, penghulu segala hari
yeyeyeyeye!
apasal excited sangat ni? sebabbbbbbbbbbbbb
hari ni kelas exam yang lain pulang sudah kecuali batch kami, so we're act like a boss
eat,sleep,walk,study and everything was like a boss
haha, aman bercampur bahagia. wehuuuu ^^
best woo, kami jak satu batch dekat sekolah tu. Jadi bebaslah mau lambat ka apa.
hehe :) rasa ukhuwahnya. best seriously best sangattt.
baju pun bebas, i means tak la macam dress di luar
maksud kat sini kitorang boleh choose either mau pakai baju riadah or baju kurung

and one night, I get special delivery from someone
siapa? err no need to know la kan? hehe
belum sampai masanya lagi Mai nak publish pasal hal ni.

What kinda delivery?
errr, jeng jeng jeng

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


I got KFC!




terima kasih awak sebab belanja, finally meet you even just for a while kan?
most thanks awak. at first, memang kitorang dah prepare duit nak bayar KFC ni tapi baik la pula
dia nak belanja. hailaaa, terima kasihhhh sangat2. next time I pay back, ok?

Oh ya lupa, kalau la awak baca post ni kan kawan-kawan saya kirim salam kat awak
we're enjoy our food. alhamdulillah.

haaa, pastu Mai nak cerita sal kengkawan Mai
diorang la kawan yang paling best, lawak dorang la paling gila Mai pernah jumpa




























jeng jeng jeng :p haha sweet kan diorng :)


Okayy I just miss this time. Great time with my batch. Cuti baru jak start tapi Mai dah mula rindu kat diorang :')
miss my sisters *rindu mau videotaking dengan kamu malam2
and rindu juga dengan classmates and kawan2 yang lain

PGSTA0812 
always in my heart

Kita bersahabat sampai syurga, ok?
Kita berjaya sama-sama, shining bright and beautiful
naik pentas untuk ihtifal next year, semua dapat straight A's
wear the red jubah, we're ensure that!
fly over the overseas an build our own carrier
one day we meet again, we will stand in our own empire
with all callibers that we have. insyaallah, will success in our own path

I'm waiting for all
Doctor,chinese medicine doctor,surgeon,pharmacist,dentist,dietetics doctor,chiropractic,consultant,engineer,teacher,architect,bussines-man/woman,accountant,lecturer,interior designer,chef,psychology,the hafiz and hafizah to-be.

We will cooperate again one day for the sake of Allah and Ummah

The ummah are waiting for all of the professional service from all of us.

Aminn, Insyaallah!

Thanks for reading fellas, mind leave your comment above :)

4 comments:

TeDdy WaShi TweNtyNine ! said...

: AWESOME post genk ! hahaha ! i loike it :D

The Way I see The Things :) said...

haha yahhh. u too :) rajin2 la yaa view blog aku. hehehe

Elly The-Sowt ♥ said...

: hahahah ! blogwalking mayhh ~hahaha !

The Way I see The Things :) said...

thanks elly :) ehh shall i call you elly?