Assalammualaikum, salam ukhuwah. Thanks for viewing my blog :)

Sunday, 13 May 2012

Who says I'm not

'To Him belongs what is in the heaven and on earth, and all between them, and all beneath the soil'
(Surah Taha':6)

Assalammualaikum warrahmatullahi wabarakatuh
Good morning everyone. Alhamdulillah, we're still alive. Thanks to Allah for this beautiful nikmah. I still can watch your creation through my eyes. Subhanallah
  *uhukuhuk.

Hari ni hari Ahad, Sunday is coming -.- esok sekolah *ok abaikan
Tapi, Mai sakit. Uhh ==' I got flu and cough. Pity you.
Syafakillah Mai :') tak pa, baru sikit jak ni kan?  Lagipun sakit kan kifarah dosa.
Kan kan kan?
Tekak ni start sakit sehari dua kebelakangan ni. Hmm, mahu telan makanan pun
tak boleh. Haihhh, it's ok. Tak pa tak pa.

Ohh by the way, according to my title above cuba teka apa yang Mai mahu share?
Eh eh eh Mai, ada ka juga orang view blog kau ni? *macam la popular sgtt

HAHAHAHA

Okay okay, it's about the phenomena nowadays. Elehh, Mai tak yah cakap korang mesti dah tahu punya kan?

'KPOP Phenomena'

Haaa, siapa yang tak tahu pasal KPOP. Mai sini dekat-dekat che terangkan naa.
KPOP ni asalnya dari Korea Selatan nun sana. Korea kat mana? Haihh -.- tanya Mr. Google k?
Siapa yang tak kenal dengan Super Junior, Shinee, BS2T, SNSD, 4 Minute, Boyfriend, Infinite, T-ara, KARA (penat eden nak tulis semua).

Korang mesti tahu punya kan?
Mai pun minat juga benda-benda ni semua. 

WHO SAYS I'm NOT??

Mai ada berpuluh-puluh drama and movie Korea kat rumah *bajett sgt
Hehe. Tak da la, bukannya nak bangga tapi that's prove yang Mai memang tak boleh blah dengan benda-benda macam ni. Dulu time Mai PMR, bertimbun majalah KPOP kat asrama tu. Memang obses sangat masa tu. Laptop penuh dengan MV and Drama Korea ja.
Sampai pelajaran pun terganggu sikit. Pheww -.- kuat sangat godaan KPOP ni dengan Mai.
Sometimes I can't stand with it. Kalau dah jalan-jalan kat One Borneo, Centre Point tu tak sah kalau tak beli movie atau album Korea. At first, Mai tak la ambil tahu sangat sal hal KPOP ni. Tapi ada seorang kawan Mai ni dia intoduce Mai dengan drama Boys Over Flower.
Eh eh mcm tahu la movie ni, confirm la orang tahu kan?

Alarrr, movie yang pernah jadi kegilaan orang ramai around 2009 and 2010 dulu tu.
Haaa, yang tu la. Best kan? Handsome dak Jun Pnyo kat sana? kehkehkeh

Ohh lari topik suda, tapi macam tu la ceritanya macamana Mai boleh berjinak-jinak dengan Kpop ni. Lepas dari tu, Mai borong banyak movie Korea, download MV and banyak lagi lahh. And the ebst part is bila umi Mai pun join tengok drama Korea. Wohoo siapa tak excited kan bila ummi sendiri share minat yang sama. And adik-adik Mai yang 2 org tu pun  holic juga dengan Kpop ni. Kadang-kadang diorang yang tolong belikan majalah Kpop tu untuk Mai. Hehehe :D


 




You named it. I'll download it. Cehh

And yang terbaru ni Mai dengar kengawan Mai dok kecoh sal 

'Love Rain'

ada  yang dah tengok movie ni ka?
Best tak?

Hmm -.- confirm lah best kan? Tengok cover pun dah tau dah confirm best punya.
Pelakon pun best-best.




Korang mesti kenal kan siap diorang ni?

Jan Geun Suk and Yoona SNSD. Dua-dua famous kan?
Dah la Mai memang minat diorang dua ni. Haihh -.- tahan-tahan hati ja ni
supaya jangan tengok. Kalau Mai dah start tengok benda ni tak tahulah biola nak berhenti.
so, better avoid it kan?

Fuhh, sabar sabar

Tak pa, lepas SPM mai balas balik.
Mai mahu tengok semua drama Korea. Yes yes yes! ^^

So, this time Mai sabar dulu k?
Belajar dulu, tumpukan sehabis baik dengan SPM supaya tak nyesal nanti.
Mahu pergi UK kan?

Tak pa lah, abaikan dulu benda-benda tak penting ni. Banyak lagi masa lepas SPM kan?
SPM ni sekali ja seumur hidup, kalau Mai tak buat bagus-bagus peluang takkan datang lagi.
Ok??

Lepas Mai dah dapat 11A+ tu tengoklah Movie banyak manapun. Okok?
Insyaallah ;)





Bitauffiq wannajah Amalina 
:)



No comments: