Assalammualaikum, salam ukhuwah. Thanks for viewing my blog :)

Saturday, 28 April 2012

Blessing in disguise

Assalammualaikum warrahmatullahi wabarakatuh

*uhuk uhuk

Hai everybody, how are you all? Harap-harap sihat la selalu ya :)
Ok let's we start. Mahu share apa arh?

Ohh ya,

SUMMATIVE EXAM

emmm responds?

Alhamdulillah, segalanya Allah permudahkan. Kinda busy this whole week.
Last minute punya sebab kan, nahh itu lah Mai. Tapi, ok la juga sebab subjek untuk first week
tidak juga tough sangat. 


First day was Malay Language paper. Ohh i don't know how to describe about the paper. Quit hard. A little bit. Buka-buka jak paper one semua orang start geleng-geleng, blur-blur tengok paper. You know why?
Kejutan budaya kot paper Bahasa Melayu suddenly susah. Mana tidaknya soalan objektif pun sudah susah apa lagi paper karangan nanti. And yahh, memang betul paper two Bahasa Melayu lagi susah. 

"RMK-9". 
What is it?
Nahh, itulah tajuk karangan rumusan kami. Rancangan Malaysia ke-9. Have any idea?
Bagus lah kalau korang ada, Mai betul-betul lack of idea ohh time tu. Segala-gala idea masuk mencurah-curah. Haihh -.- harap-haraplah something miracle happen.  Tulah Mai, underestimate sangat kan dengan subjek ini. Nampak saja senang, tapi susah mahu dapat A+ tuuuuu.
Beware next time!

Day two,
Chemistry subject
Thanks to Allah, nampaknya soalan kali ini dapat jawab dengan mudah berbanding dulu.
Ya, sehari sebelum paper tu Mai dah berhempas-pulas study. Semua kawan-kawan jadi tempat rujukan Mai. Roomates, classmates and semua lah termasuk cikgu. Hehe, actually a lot of things and topic yang Mai tak kuasai lagi Chemistry ini. That's why la Mai betul-betul mau belajar subject ni. Even chemical equation pun Mai masih pening-pening lagi. Mahu ingat cation and anion pun belum pass. Err, kalau mahu tahu apa tu cation anion pergi beli reference book Chemistry. 

Day three,
Pendidikan Syariah Islamiah (1) and Mathematics
Whoaaaa! *excited
PSI , :)
Memang dinanti, semangat jawab paper ini. Ok so far alhamdulillah. Allah permudahkan semuanya,
dapat jawab dengan baik. Insyaallah, A+ lagi summative ini.

and Mathematics pula. Kinda worst! =='
Seriously time jawab paper tu Mai siap nangis-nangis lagi. Entah la, before this semua soalan tu 
dapat jawab pula. Time terima paper tu blank la pula. Section B ada yang sempat buat.
Memang pasrah habis sudah, harap-harap lah paper one dapat cover subject ni. Berharap sangat ni!

Day four,
Pendidikan Syariah Islamiah (2) and Pendidikan Al-Quran & As-Sunnah, English (1)
Great combination kan?
Subject agama memanjang, then suddenly English paper appear. Suppose that English paper one tu kami ambil the next day, tapi ada event so kitorang semua terpaksa ambil jak la paper tu sebelah petang.
PQS alhamdulillah so far ok. *i guess la. Sebab tidak semua topik form four sudah kuasai. Ada certain lagi.
Hmmm, ok next English. Ok best karangan kali ini. Cuba teka apa tajuk kali ni?

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

FURTHER STUDY TO OVERSEA

hehe
see that,
yes, actually kami kena bagi soalan suruh reply surat kawan. Bagi reason why he suppose to continue his plans to further study to oversea. Jadi, Mai apa lagi dengan semangat yang berkobar-kobar and idea yang mencurah-curah terus buat karangan tu. Senang sebab benda tu suda banyak kali Mai buat. Even when I boost myself. Hampir 2 muka surat lebih. Insyaallah boleh score kali ni. 

Last day,
English (2)
Oleh kerana hari last for that week, Mai dah usaha baik-baik malam tu. Read all the books, hand notes, and everything about litereature. The novel, i mean THE CURSE I didn't master at all. So, pagi sebelum pergi sekolah tu diorang kawan-kawan cakap maybe keluar theme. So, Mai apa lagi tanpa buang masa terus 
hafal theme novel tu. Campur baur sudah segala theme entah apa-apa. Tapi time tengok soalan dia minta one important theme sahaja. Then, Mai pilih theme LOVE. Sebab memang itu seja yang Mai boleh bagi evidence yang konkrit sikit.

Then, lepas habis jawab paper around 9.00am kitorang semua kelas exam bergerak ke dewan.
Ada kenduri kesyukuran untuk Ustazah Andi especially for her Wazan Board.
Tahniah ustazah, semoga usaha ustazah sentiasa diberkati. And congratulations juga untuk semua
kebitaraan SMKAKK sesi 2012. You all so cool! 
Bahas Ala Parmilen,Pesta Pantun, Drama Competition, Wazan Board
and semua-semua lah ( sorry tidak termention di sini )
Semoga terus maju jaya!


-------------------------------------------------------

Well, this week suppose I am going back. Tapi, sengaja tidak mahu pulang. Sebab next week semuanya killer subject. Add Math, History, Physics, Arabic, Biology (last day). Memang tidak boleh fokus kalau di rumah. Banyak godaan. *sigh
So, ini saja lah cara terbaik supaya boleh study. Lagipun memang ramai juga roomate yang tidak pulang kan. Jadi ada juga kawan study sama-sama.

Tapi kan, entah la kenapa hujung minggu ni Mai rasa lemah sangat. I don't know why. I feel exhausted, tired.
Everything are not fine. Berterabur segala kerja. Yah, i'm tension.
Allah please help me. Where is my spirit? Why I feel so weak? Why this tears falling down?
I just can't stand with this. Ini kah ujian mu untukku Ya Allah? I have no strength to handle this thing.
I just start to feel despair in this path! I can't face all those book anymore. Bila tengok semua buku-buku tu rasa macam mahu muntah sudah. Muak, putus asa. Semua ada. It's turn to be hell!

I am totally weak Ya Allah, do help me.
Don't take my spirit, I want to struggle hard this time.
I want to success for the sake of you, Ya Allah
For my ummi, abah, family, teacher and for your true Deen, Islam 
:'(

Mai, wake up!
Jangan nangis-nangis lagi, lepaskan lah semua sakit hati and tension tu.
Allah baru uji sikit tu Mai, Allah baru uji dengan SPM ni.
Allah belum uji lagi dengan ujian dakwah
macam zaman Rasulullah dulu, rasulullah lagi payah, susah and pahit jalan dakwahnya
rasulullah sampai sakit satu badan sebab, diuji, dihina, dicaci time berdakwah
but see, Islam sampai ke tempat kita and kita rasa hingga hari ini kan?
Kalau bukan sebab rasulullah, mustahil untuk kita rasa nikmat iman dan islam macam sekarang ni
tapi, Islam dia lah manusia terhebat yang Allah cipta untuk tanggung semua perit jerih kepayahan tu
tengok betapa sabarnya rasulullah Mai 
:(

Mai,

Ingat, semua orang kena uji. In our daily life, we can't escape from facing the many twists and tribulations life has to offer. We often hear the saying, "Life is a test". Very true. Sangat-sangat betul. It's a test of patience and imaan. Look around you. The world is coloured with numerous people from all walks of life. Rich and poor. Happy and miserable. Some of us tend to be boastful and achieve happiness in life by showing off our status and wealth. We feel proud because we are more fortunate than others. But do we realize that we are actually swimming in something that doesn't really belongs to us?
Sedar kah tidak Mai?


Look at the spectacular blue sky.

Don't you find yourself as a very small and weak organism? Sometimes we are too proud and arrogant of all the wealth, intelligence and status we are granted with. Now let us reflect, will it be permanent?



Compare all you have with what Allah has to offer. How little.
Kecil and teramat kecil.

Again, look at the sky.
How lovely Allah has created it. It is placed atop as if  it is flying. It stays up there and does not fall down on us as assumed in the movie "Chicken Little". The magnificent blue sky has never been arrogant with its beauty or its greatness. The sky obey each and every commandment of Allah. When Allah wants it to be dim, it never disobeys. But us humans? By only being tested with wealth, property, beauty and ranks, we somehow automatically forget that we are just weak beings and everything will not last. Everything belongs to ALLAH. One day, we will surely DIE. And none of these blessings will be taken along with us then.

Let's ponder upon our past. At some point of our lives, we often get jealous with the richness and ease of others. We envy the achievements of other. We get frustrated and ask, "why me, Allah?", "why not him/her?". Have we forgotten His promise?

 

The life of this world is but play and amusement: and if ye believe and guard against evil, He will grant you your recompense, and will not ask you (to give up) your possessions. 

(Surah Muhammad : Verse 36)

Why aren't we grateful after all He has given us? Is it not enough? Look at those who are inferior than you, not those of the superior. Look at the golden sun. Eventhough it is the biggest star in the universe, it still obeys Allah. When Allah wants it to come out an bless the world with warmth and light, it follows  what is ordered. But when Allah wants it to go away, it will set with obedience.

Be thankful.
I would like to invite both you and I to always think and ponder upon the lives of those who are inferior than us.


We can still breathe, while some others are struggling for another breath at the verge of Sakratul Maut (death)


We can still walk, while some others have no feet. Yet, we always find excuses to walk towards Allah's house, the Masjid.


We have eyes, while some others are tested by blindness since born. Yet, they tend to be more grateful than us and they constantly remember Allah through dzikir, while we forget Allah by looking at what is prohibited.


We often forget who we are and what is our purpose of living. Take full advantage of life. Live it to the fullest. Benefit yourself for the hereafter. Our duty is to serve Allah. Use the wealth and position granted to us to invite our fellow friends towards jannah.

Look at the world with the eyes of your heart. You'll find that the world is nothing. But the hereafter is something. In fact, it is everything! It is permanent. Work for akhirah with all your strength and to the upmost capacity. Allah values more on quality rather than quantity.

Terima kasih Ya Allah


WE ARE SERVANTS. WE ARE WEAK AND WE ARE NOTHING WITHOUT ALLAH. OUR LIFE ON THIS WORLD IS TEMPORARY. DUNIYA IS VALUELESS AND FULL OF LIES. IT IS NOTHING IF WE DON'T DO SOMETHING FOR OUR AKHIRAH.

 APA LA SANGAT DUGAAN KITA KAU NI MAI?
BELUM KENA BALING BATU LAGI. BARU PERJUANGAN ILMU NI. SUDAH PUTUS ASA?
MALU LAH DENGAN NABI. DIA LAGI TABAH.

SHIFT YOUR PARADIGM. CHANGE YOUR PERSPECTIVE. 

MAI

LOOK AT THE WORLD WITH THE EYES OF YOUR HEART

MAY ALLAH ELEVATE US ALL.





Assalamualaikum

I'VE COPY THIS ENTRY FROM I LUV ISLAM. REFER THERE FOR THE MALAY TRANSLATIONS
THANK YOU
:)


No comments: